Volledig scherm
De wagen waarmee de man twee dagen in Best stond. © Politie Best-Oirschot

Man kampeert nachtje met paard en wagen midden in woonwijk Best, politie stuurt hem weg

BEST - Kamperen op het grasveld tegenover de Bata-fabriek: mag dat? Met die vraag brengt de politie Best op Facebook het verhaal naar buiten van een man die al twee dagen met zijn paard en wagen halt hield in Best. Het antwoord laat zich raden: natuurlijk mag dat niet.

De man was op weg naar een evenement in de Kempen en besloot dat het een leuk idee was om de nacht door te brengen op het grasveld voor de Bata-fabriek in Best. Dat lukte. Maar een dag later vonden omwonenden het mooi geweest en belden zij de politie. 

Die stuurde de man weg, nadat hij de paardenpoep - die er inmiddels lag - had opgeruimd. ,,Want wat als iedereen daar zijn tentje opzet? Waar gaan die mensen naar de wc? Regels zijn er met een reden", reageert de politie, die om privacyredenen niet wil laten weten waar de man vandaan kwam.

Pipo

Overigens konden andere inwoners van Best wel lachen om de situatie. ,,Het was prachtig om te zien. Paard stond vredig te grazen en lag later heerlijk te slapen. Hier heeft niemand last van", reageert Marieke bijvoorbeeld. Danielle zegt: ,,Ik vond het er wel gezellig uitzien, ik zag alleen Pipo niet."

Sinds 2008 is het niet meer toegestaan om te kamperen buiten daarvoor goedgekeurde plaatsen, zoals campings of evenementen.