Volledig scherm
© Bert Jansen

Man uit Veldhoven ontvoerd en mishandeld in Best

BEST/VELDHOVEN - Een man uit Veldhoven werd dinsdagmiddag ontvoerd en hij werd in het buitengebied van Best door enkele mannen mishandeld. In de loop van de avond hield de politie twee verdachten aan.

De politie werd aan het eind van de middag gealarmeerd door een voorbijganger, die meldde dat in het bos aan de Lieringsedijk iemand in elkaar geslagen werd. Agenten gingen snel naar de locatie en werden daar aangesproken door het slachtoffer. Hij vertelde aan het begin van de middag vanuit Veldhoven door meerdere mannen te zijn meegenomen naar het bosperceel en daar te zijn mishandeld. De man liep enkele verwondingen op, waaraan hij ter plaatse door ambulancepersoneel werd behandeld.

Onderzoek
De politie startte direct een onderzoek naar de daders. Op en rond de plek in het bos waar de man mishandeld was en de locatie van zijn ontvoering in Veldhoven werd forensisch onderzoek gedaan. Dit onderzoek leidde samen met verklaringen van slachtoffer en getuigen in de richting van twee mannen uit Valkenswaard van 24 en 25 jaar. Zij werden later die avond aangehouden. Zij zitten vast voor nader onderzoek en verhoor.

Crimineel circuit
De aanleiding lijkt een conflict binnen het criminele milieu te zijn. Meerdere aanhoudingen worden in de komende tijd niet uitgesloten.

De recherche doet onderzoek naar een mogelijke gijzeling in Best.
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement