Volledig scherm
© Eddy Jansen

Maximaal twee meerdaagse festivals per jaar op Aquabest

BEST - Op evenemententerrein Aquabest in Best mogen per 1 januari maximaal twee meerdaagse festivals per jaar komen, staat in nieuwe regels die de gemeente dinsdag openbaar heeft gemaakt. Kamperen is vooralsnog niet toegestaan. Dat laatste is volgens burgemeester Anton van Aert 'nog in onderzoek'.

"Voor een festivalcamping moet je wellicht meer in de richting van de visvijver in Son denken. Maar we hebben nog teveel vragen open liggen. Als mensen tentjes gaan opzetten, moet er ook plek zijn om de auto kwijt te kunnen. Waar moeten de parkeerplekken komen?", zegt Van Aert.

De trend in festivalland is meerdaags, maar op Aquabest mochten tot nu toe enkel eendaagse evenementen worden gehouden.

Aangepaste regels
Om omwonenden in de Bestse wijk Koekoekbos en de Eindhovense Achtse Barrier tegemoet te komen, staat in de aangepaste regels ook dat tussen twee evenementen altijd een weekeinde van rust moet zitten. Niet veranderd is het maximaal aantal festivaldagen per jaar op Aquabest: twaalf. Wel nieuw is dat maximaal acht daarvan in de periode tussen mei en september mogen vallen. Verder worden straks niet alleen 'gewone decibels' (dbA) gemeten, maar ook middels een dbC-meting de bastonen, waar veel bewoners over klagen.

Woordvoerder Hans Everstijn van Leefbaarheidsteam Achtse Barrier zegt in een reactie te vrezen voor nog meer overlast.

Meer in het Eindhovens Dagblad van woensdag of in de digitale krant

Best e.o.