Volledig scherm
© Thinkstock

Meedenken over toekomst van Best

BEST - Wil Best zelfstandig blijven en waarom? Organisaties, ondernemers én inwoners van Best kunnen deze maand in verschillende bijeenkomsten meepraten over de bestuurlijke toekomst van de gemeente.

"We willen van de inwoners weten tot hoever de samenwerking met andere gemeenten moet gaan?", vertelt Veronique Zeeman, lid van de klankbordgroep die zich bezighoudt met de bestuurlijke toekomst van haar gemeente. Best werkt sinds kort op het gebied van handhaving intensief samen met Veldhoven en Waalre.

Die samenwerking betreft de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's). De boa's signaleren overtredingen en bestrijden samen met de politie criminele activiteiten. De gemeente wil nu van organisaties, ondernemers én inwoners horen hoe zij denken over dit soort samenwerkingsverbanden.

"Thema's als wonen, veiligheid, bereikbaarheid, zorg en economie zullen zeker aan bod komen", vertelt Siewert Pilon, programmamanager bij de Vereniging Nederlandse Gemeenten ( VNG ) en gespreksleider tijdens de avonden. Op 16 november wordt de bijeenkomst voor maatschappelijke organisaties gehouden, daarna volgt een bijeenkomst voor de inwoners op 21 november en tenslotte kunnen op 24 november de plaatselijke ondernemers hun visie geven.

Aanmelden voor een van de drie avonden, die beginnen om 19.30 uur in de Burgerzaal van het Gemeentehuis, kan door te mailen naar raadsgriffie@gembest.nl.

Best e.o.