Volledig scherm
Met een markt en theater werd vorig jaar in Best weer de sfeer van de verhalen van de 19e-eeuwse Engelse schrijver Dickens opgeroepen.

Meer straattheater en minder braderie tijdens het Charles Dickens Festijn Best

BEST – Straattheater speelt een nog belangrijkere rol tijdens het Charles Dickens Festijn dat op zondag 18 december in Best voor de zesde keer wordt gehouden.

"Dit jaar wordt de Nieuwstraat tussen de Wingerdstraat en de Oranjestraat omgetoverd in een sfeervolle Engelse stad uit de 19e eeuw waar Charles Dickens zijn beroemde personages heeft gevormd met zijn vele spannende boeken", vertelt Netty Verhagen namens de organisatie.

Ze vervolgt: "Door die ingekorte wandelroute én door meer de nadruk te leggen op straattheater en beroepen uit die tijd, willen we voorkomen dat het festijn een braderie en/of kroegentocht wordt."

Het Festijn wordt om 12.00 uur geopend door burgemeester Anton van Aert en duurt tot 17.30 uur. Kinderen tot zes jaar kunnen het evenement gratis bezoeken. Belangstellenden tot twaalf jaar betalen één euro en vanaf twaalf jaar bedraagt de toegangsprijs twee euro.

De opbrengst gaat naar het goede doel Bikers Against Child Abuse, een groep die een veilige omgeving wil realiseren voor misbruikte en mishandelde kinderen. Het goede doel is ook aanwezig tijdens het Dickens Festijn.

Zie voor meer info over het festijn www.charlesdickensfestijnbest.nl.

Best e.o.