Volledig scherm
Archieffoto © Kees Martens

Metamorfose voor speelpark Dippiedoe in Best

BEST - Bij de ingang van speelpark Dippiedoe bij Aquabest ligt een enorme stapel hout. Binnen rollen een paar verdwaalde ballen van de ballenbak rond. Het is één grote chaos, maar alles voor een goed doel. Het pretpark voor kinderen tot ongeveer dertien jaar, wordt de komende weken namelijk compleet vernieuwd, gerenoveerd en veranderd. Geen vierkante centimeter blijft ongemoeid. "Dippiedoe gaat een fase in van modernisering en vernieuwing", zegt eigenaar van Aquabest, Roland van Pelt.

De verbouwing van het kinderparadijs begon afgelopen maandag en is in volle gang. In totaal komen er zeven nieuwe attracties bij. In de indoorspeelhal komt een gigantische klimvulkaan, een draaimolen en een peuterspeelplek voor de allerkleinsten in de sfeer van de Teletubbies. Buiten wordt een nieuwe achtbaan geïnstalleerd en komt er een springkussen en een piraten themaparkje met een midgetgolfbaan.

Maar naast al dit nieuws, wordt er in het bouwproject ook vooral veel geschoven, aangepast en opgeknapt. Dit alles om de speelplek nog meer de uitstraling te geven van een ‘echt’ pretpark. Zo worden buiten allerlei extra paden aangelegd, waardoor de bezoekers een route kunnen lopen. In tegenstelling tot het ene brede pad wat er tot nu toe lag. Het terrein ligt er nu een beetje gehavend en gebutst bij, maar de duizenden geplante bloemen en plantjes zullen hier de komende tijd zeker verandering in brengen.

Restaurant

Door de enorme metamorfose die het park doormaakt, gaat Dippiedoe mee in de laatste trends. Zo ook op het gebied van voeding. Het restaurant wordt veranderd en krijgt een ander concept. Uiteindelijk wordt het eetgedeelte een soort foodcourt met veel vers, veel groen en veel gezonde producten. "Maar natuurlijk ook nog wat snoep. Het blijft tenslotte een pretpark", grapt directeur van Dippiedoe, Stein van Pelt. Daarnaast wordt ook het terras grondig aangepakt. De speeltoestellen die aan het water stonden, zijn verplaatst voor een beter uitzicht op het water. Verder is het terras flink uitgebreid.

Het is een verbouwing met een strakke planning. Op 9 maart opent Dippiedoe haar deuren en kunnen bezoekers het vernieuwde park weer bezoeken. Aan zo'n drastische verbouwing hangt natuurlijk ook een prijskaartje. De oorspronkelijke begroting voor het project lag op één miljoen euro, maar dat bedrag wordt volgens van Pelt zeker overschreden. Of al deze veranderingen ook een prijsverandering voor de entreekaartjes zullen veroorzaken, is niet bekend. Hier wordt nog naar gekeken. 

Volledig scherm
Archieffoto © Kees Martens
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement