Volledig scherm
© Ton van de Meulenhof/fotomeulenhof

Mogelijke financiële reddingsboei voor Multicultureel Centrum ’t Tejaterke Best

BEST – Cultuurwethouder John Verheijen ( VVD ) gaat op korte termijn met het bestuur van stichting Abocuna rond de tafel zitten om te bekijken hoe de gemeente hulp kan bieden bij het wegwerken van een tekort van 170.000 euro dat is ontstaan bij de afbouw van het voormalige kerkje aan de Max de Bossustraat in Best.

Deze opdracht kreeg de wethouder mee tijdens de raadsvergadering maandagavond nadat een motie met die strekking, ondertekend door alle partijen, door het college werd overgenomen.

Levensvatbaarheid
''Ik ga niet overleggen met de gulle gever of de hypotheekverstrekker. Dat valt onder de verantwoording van het stichtingsbestuur en dat blijft zo. Ik wil advies geven hoe het tekort kan worden weggewerkt en enkele scenario`s daarvoor uitwerken'', vertelde de verantwoordelijke wethouder Verheijen na de korte schorsing die door het college was aangevraagd.

Tijdens het overleg met de stichting Abocuna (waarin twee toneelverenigingen, de IVN, harmonie en buurtvereniging zijn vertegenwoordigd) wordt behalve het exploitatieoverzicht ook de levensvatbaarheid op langere termijn (en de geschatte bijdrage aan subsidies) door beide partijen opnieuw beoordeeld. De bedoeling is dat tijdens de raadsvergadering van 30 mei een aantal mogelijke (exploitatie-) en financieringsscenario`s met de voor- en nadelen aan de raad worden voorgelegd.

Het hele verhaal leest u woensdag in het ED.

 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Best e.o.