Volledig scherm
Sólo Amigos uit Best. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Motorclub uit Best in actie voor gehandicapte Kim

BEST - Het verhaal van Kim Bolwerk, aan een rolstoel gekluisterd door zuurstofgebrek bij de geboorte, maakte indruk bij de stoere mannen van motorclub Sólo Amigos in Best. En dus gaan ze geld inzamelen voor de stichting KeiKim.

De Sólo Amigos, een groep vrienden met een passie voor motoren, gaan zondag een speciale tocht rijden om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de stichting KeiKim.

Door een bezoek aan een dierenwinkel kwam Patrick van der Sanden op het idee om iets voor de stichting KeiKim te doen. ,,Ik was samen met mijn dochter bij de dierenwinkel omdat we daar wat nodig hadden. Toen we gingen afrekenen zag ik een affiche liggen met daarop het verhaal van Kim en de stichting. Dat zette mij aan het denken.”

Spraakcomputer
Het verhaal dat Van der Sanden las, gaat over Kim Bolwerk. Door zuurstofgebrek bij de geboorte werd bij haar dyskinetische cerebrale parese vastgesteld. Deze ziekte zorgt ervoor dat zij door het leven moet in een rolstoel die zij met haar hoofd bestuurt en ook dat zij door middel van een spraakcomputer moet communiceren.

De ouders van Kim besloten een stichting op te richten om kinderen met een beperking te kunnen helpen. Van der Sanden was aangedaan door het verhaal dat hij hoorde en hij besloot zijn vrienden bijeen te roepen om een actie te organiseren. ,,Ik vertelde het verhaal van Kim en wat het mij deed. Direct werd de hele groep ook emotioneel gegrepen. Dat we iets wilden doen, stond dus echt heel snel vast.”

De groep besloot een toerrit te organiseren voor motoren waarvoor een donatie van 5 euro wordt gevraagd.

,,De ouders waren heel erg verrast toen wij onze actie aankondigden. Zij begrepen niet dat er wildvreemden zijn die iets voor hun kind willen doen. We hebben speciaal voor de rit voor Kim een shirt ontworpen en dat aan haar overhandigd. Wij hebben de stichting in ieder geval omarmd en zullen deze ook blijven steunen”, vertelt Nick Wijgergangs, een van de vrienden. Zondag 23 juli verzamelen de motoren om 11.00 uur zich op de carpoolplaats schuin tegenover bouwmarkt Hornbach in Best. Vervolgens zetten ze koers richting België.

Foute party
,,We vertrekken om 12.00 uur en gaan dan binnendoor naar Lommel. Daar leggen wij aan bij een echt motorhonk waar we wat drinken en de beentjes even los kunnen gooien tijdens een foute party. Na een uur gaan we weer richting Best. In totaal zullen we 120 kilometer rijden op deze dag. Rond 16.00 uur verwachten we weer in Best aan te komen en dan zullen we ook het eindbedrag bekendmaken”, legt Van der Sanden uit. Er zijn al behoorlijk wat toezeggingen gedaan wat betreft het aantal deelnemers, al houdt de Bes­tenaar wel een slag om de arm. ,,Het is gewoon heel afhankelijk van wat het weer doet. Als het regent hebben we niet zo veel mensen. Maar onze groep gaat hoe dan ook rijden.”

Gevraagd naar wanneer de dag voor de Sólo Amigos geslaagd is, geven zij aan dat dit niet bij een bepaald bedrag zal zijn. ,,Natuurlijk willen wij zoveel mogelijk geld ophalen met de tocht. We zorgen er tijdens de dag zelf bijvoorbeeld ook voor dat er geld in een pot gestopt kan worden. En natuurlijk kunnen mensen ook gewoon geld doneren via Keikim.nl. Maar het mooiste is voor ons als de ouders en Kim een geweldige dag hebben. Dat zij ook echt genieten. Dat is voor ons het allerbelangrijkste”, vindt Van der Sanden. 

Best e.o.