Volledig scherm
© Thinkstock

Norbertijn geeft lezing in Best over veranderende kerkgemeenschappen

BEST - Norbertijn Denis Hendrickx vertelt woensdag 11 januari over de veranderingen die de voorbije decennia plaatsvonden in diverse kerkgemeenschappen. Hendrickx heeft 25 jaar ervaring in het parochiepastoraat in de Norbertijnenparochie in Tilburg.

Het kerkelijke leven werd volgens hem van het centrum naar de randen van het dagelijkse samenleven verdreven. Er is een grote veelvormigheid gegroeid. Hendrickx geeft zijn visie op de veranderingen. Na de voordracht, die plaatsvindt in zalencentrum Prinsenhof, bestaat de gelegenheid om vragen te stellen.

De toegang tot Hoofdstraat 41 in Best bedraagt 3 euro. De lezing begint om 20.00 uur.

 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Best e.o.