Volledig scherm
© Thinkstock

Nota WMO en Zorg gepresenteerd in Best

BEST - Deze week werd de nota 'Maatschappelijke Ondersteuning en Zorg 2017 t/m 2020' gepresenteerd door PvdA-wethouder Bert van Drunen (WMO en Zorg).

"Wij willen verder bouwen aan een samenleving waarin niet het individu hoogtij viert, maar waarin we weer wat meer oog hebben voor elkaar. De WMO geeft de gemeente de opdracht om ervoor te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Mensen die dit niet op eigen kracht kunnen moeten daarbij geholpen worden door de buren, eigen kinderen, de wijk of door vrijwilligers waarbij de gemeente zonodig ondersteunt."

Van Drunen neemt als voorbeeld het GGD-onderzoek dat overgewicht bij Turkse kinderen( vooral jongens) constateert. "Dat heeft waarschijnlijk te maken met hun eetpatroon, maar ook met het feit dat veel Turkse kinderen te weinig bewegen."

Om dit nieuwe beleid uit te kunnen voeren is 9,5 miljoen euro beschikbaar. De helft is gereserveerd voor maatwerkvoorzieningen zoals begeleiding, huishoudelijke ondersteuning, vervoersvoorzieningen en woningaanpassingen. De andere helft wordt gebruikt voor subsidies aan professionele en vrijwilligersorganisaties , onderzoekkosten en uitvoering gezondheidsbeleid.

Lees het hele artikel donderdag in het ED of in de digitale krant

Best e.o.