Volledig scherm
Tennisvereniging LTVB © Henk van den Heuvel

Opknapbeurt moet zorgen voor modern en kindvriendelijk tennispark in Best

BEST – Verouderde speeltoestellen van tennisvereniging LTVB zijn verwijderd, struiken zijn flink gesnoeid, de trappen naar het clubhuis zijn vervangen , het oefenhok is verdwenen en voor 15 augustus worden tien kunstgrasbanen vervangen door zogenaamde “Smashcourtbanen”. Ambitieuze plannen van de Bestse tennisvereniging LTVB.

Voorzitter Hendry Dhondt vertelt tijdens de rondleiding op het tennispark aan de Randweg in Best dat, wanneer er nu niet gerenoveerd wordt, het aantal leden drastisch zal afnemen. ''De kunstgrasbanen zijn zo slecht dat het water na een flinke regenbui zoals deze week niet wegloopt en er zelfs alg groeit. Een paar jaar geleden is het clubhuis opgeknapt, maar wanneer je nu vanuit het clubhuis naar beneden kijkt, zie je een verouderde accommodatie die niet uitnodigt tot gezellig tennissen.''

Schoolsport
De voorzitter van de jeugdcommissie, Bart – Jan Peteri, benadrukt dat na de realisatie van de tennisbanen de focus vooral op de jeugd komt te liggen. ` Een paar jaar geleden hadden we nog maar vijf jeugdleden en nu dertig. Drie banen die vanuit ons clubhuis te zien zijn, worden “anders” aangepakt. Eén baan verdwijnt en behalve een tweede 'centre court', komt er een tennismuur, minibanen en een mooie speeltuin. Op een aantal basisscholen in Best gaan we tennislessen aanbieden, we nemen deel aan schoolsportacties van de gemeente Best en de volwassen leden worden gevraagd de jeugd tennislessen te geven. We hopen daardoor dat het aantal jeugdleden toeneemt`.

Lees het hele artikel zaterdag in het ED of in de digitale krant

Best e.o.