Volledig scherm
Steenuil © Thinkstock

Oplossing voor steenuil Aarle

BEST - Een van de kippenstallen op het erf van de Sint Annahof in buurtschap Aarle blijft voorlopig gespaard van de sloop. Dat is de uitkomst van een overleg tussen de gemeente Best, vogelkenner Cor Karsemakers, IVN en enkele buurtbewoners. Het bijgebouw zal waarschijnlijk worden verplaatst in de richting van de boerderij waar de Stichting Ark van Noah is gehuisvest.

De organisatie die met boerderijdieren zieke kinderen en verzorgingshuizen bezoekt, neemt het beheer over. Samen met Karsemakers zullen zij de schuur geschikt maken als leefgebied voor een steenuil.

De habitat van de zeldzame uilensoort werd bedreigd doordat de Sint Annahof met alle erbij horende kippenhokken op de nominatie staat voor sloop. Karsemakers had daarom vorige week een brief naar de gemeente gestuurd waarin hij zijn zorgen over de toekomst van de steenuil uitte.

Alsnog sloop
Mocht het terrein of delen ervan worden verkocht, zal de gemeente opnieuw kijken naar de toekomst van de schuur. "Waarschijnlijk betekent dat alsnog sloop", laat een woordvoerder weten.

Volgens haar start de aannemer over een paar weken met de sanering van de opstallen en de erfverharding.

Best e.o.