Volledig scherm
© Bert Jansen

Politie staakt zoektocht naar vermiste Marc de Bonte in gemaal Best; geen sporen gevonden

BEST- De politie heeft het zoeken naar de vermiste Marc de Bonte in een put in het gemaal op het Europaplein in Best zaterdag gestaakt nadat er niets gevonden werd.

De put werd deels leeggepompt en er is een duiker in geweest, maar er werden geen sporen gevonden. Aanleiding van de zoektocht was een tip van een paragnost, die door de familie van de vermiste kickbokser was ingeschakeld.

De paragnost had de familie getipt over een plek met water. De familie stuitte met behulp van kaarten van het Waterschap en de gemeente Best op het gemaal aan het Europaplein. Dat werd vrijdagmiddag doorgegeven aan de politie. Mede omdat bleek dat een van van de luiken niet goed afgesloten was, werd besloten voor de zekerheid onderzoek te doen.

Het gemaal aan het Europaplein ligt op een steenworp afstand van de plek waar zondagmiddag 6 november de auto van de bokser gevonden werd. De Bonte is sinds die tijd vermist, toen hij spoorloos verdween na een personeelsfeestje in Bladel. Hij reed naar een vriend in Turnhout en zou daarna naar z'n vriendin in Best gaan. Hij stuurde haar om 00.50 uur nog een appje. Maar de Belgische kickbokser is niet meer gezien.

Volledig scherm
© Bert Jansen
  1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
    Interactieve graphic

    Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

    REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.

Best e.o.