Volledig scherm
De politie is bij het gemaal in Best op zoek naar de vermiste Marc de Bonte © Bert Jansen

Politie zoekt na tip in gemaal Europaplein in Best naar vermiste Marc de Bonte (video)

EINDHOVEN - De politie heeft in een put in het gemaal op het Europaplein in Best gezocht naar Marc de Bonte. Aanleiding was een tip van een paragnost, die door de familie van de vermiste kickbokser was ingeschakeld.

De paragnost had de familie getipt over een plek met water, laat schoonvader René de Laat weten. "Geen open water, maar water onder de grond." De familie stuitte met behulp van kaarten van het Waterschap en de gemeente Best op het gemaal aan het Europaplein. Dat werd vrijdagmiddag doorgegeven aan de politie. Mede omdat bleek dat een van van de luiken niet goed afgesloten was, werd later die middag besloten voor de zekerheid onderzoek te doen.

Rond 18.00 uur werd de zoekactie gestaakt. Regenval hinderde het werk, waardoor de politie niet kon vaststellen of De Bonte in de put lag. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het onderzoek zaterdag verder.

Het gemaal aan het Europaplein ligt op een steenworp afstand van de plek waar zondagmiddag 6 november de auto van de bokser gevonden werd. De Bonte is sinds die tijd vermist, toen hij spoorloos verdween na een personeelsfeestje in Bladel. Hij reed naar een vriend in Turnhout en zou daarna naar z'n vriendin in Best gaan. Hij stuurde haar om 00.50 uur nog een appje. Maar de Belgische kickbokser is niet meer gezien.

Volledig scherm
De politie is bij het gemaal in Best op zoek naar de vermiste Marc de Bonte © Bert Jansen
De politie heeft in een put in het gemaal op het Europaplein in Best gezocht naar Marc de Bonte. Aanleiding was een tip van een paragnost, die door de familie van de vermiste kickbokser was ingeschakeld.

Best e.o.