Volledig scherm
© Thinkstock

Raad komt met nieuw voorstel woningbouw Molenstraat Best

BEST - De raad van Best blijft zich verzetten tegen het collegevoorstel om alleen maar elf woningen in de vrije sector te bouwen in het noordelijke gedeelte van de Molenstraat in Best.

Tijdens de extra raadsvergadering dinsdag diende Paul Gondrie (CDA-raadslid) namens het CDA, D66 en PvdA een motie in om het college op te dragen belangstellenden uit te nodigen een uitgewerkt plan in te dienen. Uitgangspunt van dat plan is dat er minimaal twaalf sociale huur- en/of koopappartementen moeten worden gerealiseerd in het noordelijke gedeelte van de Molenstraat.

Volgens het CDA-raadslid is de huidige parkeernorm richtgevend voor het nieuwe plan en moet dit ook passen binnen het vastgestelde bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan. "Daarnaast dient de indiener in het voorstel een grondprijs af te geven waarvoor hij het perceel wil kopen om het plan daarop te realiseren. Met dit nieuwe raadsvoorstel kiezen we duidelijk voor een tussenvorm, waarbij de uiteindelijke stichtingskosten omlaag worden gebracht", vertelde het CDA-raadslid dinsdagavond.

Met het aannemen van de motie wordt volgens de raad meer recht gedaan aan de toezegging bij de sloop van de woningen in 2011.

Zie voor het hele verhaal het ED van vrijdag of de digitale krant.

 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Best e.o.