Volledig scherm
© Thinkstock

Ranglijst beste cafés van Nederland: FF in Best scoort hoogst in de regio

BEST - Voor de 22e keer heeft Misset Horeca de 100 beste cafés van Nederland op een rij gezet. Café FF in Best scoort het best in Zuidoost-Brabant en bezet de 40ste plek. De Tijd in Oisterwijk behaalde de 6e plek. De Gaper en de Mispelhoef zijn de enige Eindhovense cafés in de ranglijst, zij staan op respectievelijk plek 85 en 86.

In de Karkol uit Maastricht
In de Karkol uit Maastricht werd maandagavond benoemd tot de beste van Nederland. In het 11e jaar op rij dat In de Karkol in de top-10 van de Café Top 100 staat, weet het café eindelijk plek één te veroveren. Mystery visitors, vakjuryleden en de hoofdjury zijn unaniem lyrisch over deze zuidelijke parel. ‘Zelfs in een caféstad als Maastricht staat In de Karkol op eenzame hoogte.’

Provincies
Dankzij vier zeges in Amsterdam en eentje in Schagen, is Noord-Holland met vijf overwinningen de provincie met de meeste winnaars van de Café Top 100. Noord-Brabant en Limburg volgen met ieder vier nummer 1-noteringen. Grote afwezigen zijn Zuid-Holland, dat vorig jaar nipt een primeur misliep met een tweede plek voor De Bonte Koe in Leiden, en Flevoland, dat dit jaar wel brons pakt met ’t Voorhuys in Emmeloord.

Onderscheiding
In 1994 startte de onderscheiding onder de naam Café van het Jaar, in 2003 werd die naam aangepast naar de huidige. Met In den Bockenreyder levert Noord-Brabant voor de vierde keer een winnaar van de Café Top 100. Tweemaal ging de prijs naar het Bredase De Beyerd (in 1995 en 2009) en eenmaal naar Ons Caffeej in Uden, in 2001.

Bekijk hier de gehele top 100.

Best e.o.