Volledig scherm
© Bert Jansen

Recherche nog steeds druk met onderzoek naar dood Marc de Bonte uit Best

BEST/OIRSCHOT - De recherche sluit nog steeds niet uit dat de Belgische kickbokser Marc de Bonte door een misdrijf om het leven is gekomen. Ondanks dat sectie op zijn lichaam duidelijk maakte dat een ongeluk of zelfdoding zeer aannemelijk zijn, blijft de recherche andere doodsoorzaken onderzoeken.

Het Team Grootschalige Opsporing bekijkt nog steeds bewakingscamerabeelden en heeft ook het horen van mensen uit de omgeving van De Bonte niet gestaakt.

Voor de familie is het nog veel te vroeg om aan andere doodsoorzaken te denken dan een misdrijf, zegt schoonvader René de Laat uit Best. ,,Zelfdoding sluiten we totaal uit. We twijfelen geen milliseconde. Er moet iets anders zijn. Maar we hebben er totaal geen zicht op." De Bonte was op weg naar zijn wereldtitel kickboksen en 'heel erg gelukkig'. Bovendien was hij van plan twee weken geleden zijn vriendin Marly ten huwelijk te vragen.

De 26-jarige topsporter verdween op zaterdagochtend 5 november na een feestje in Bladel en werd op donderdag 24 november dood aangetroffen in het Wilhelminakanaal bij Oirschot. Eerder maakte de politie bekend dat de scan van en sectie op zijn lichaam geen sporen van dodelijk geweld aantoonden. Misdaadjournalist Peter R. de Vries meldde - mede omdat het lichaam aan de familie werd vrijgegeven - daarom eerder ook al dat de sporter niet kan zijn vermoord. Toch sluit de politie een misdrijf niet volledig uit. Theoretisch kan de Belg bijvoorbeeld gedrogeerd in het water zijn gegooid. De politie hoopt dat de resultaten van het toxicologisch onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut meer duidelijkheid geven.

Best e.o.