Jong en oud kan zich dit weekend vermaken bij museum Bevrijdende Vleugels in Best
Volledig scherm
Jong en oud kan zich dit weekend vermaken bij museum Bevrijdende Vleugels in Best © Henk van de Heuvel

Remember september bij museum Bevrijdende Vleugels in Best

BEST - Op het terrein aan de Sonseweg in Best waar op 17 september 1944 de luchtlandingen plaatsvonden tijdens de Operatie Market Garden kan jong en oud zich dit weekend vermaken met binnen- en buitenactiviteiten bij Museum Bevrijdende Vleugels in Best.

Zo kunnen er rondritten gemaakt worden in legervoertuigen van Club Wheels.

Oorlogscartoons
In de Jan Driessenhal trekken de oorlogscartoons, gemaakt door de Eindhovenaar Ton Smits veel aandacht bij de bezoekers. Modelvereniging RC Amour Group Holland demonstreert buiten haar radiografisch bestuurbare trucks en tanks terwijl in een grote hal uitleg gegeven wordt over tientallen op schaal nagemaakte legervoertuigen.

Jachttijger
`Deze tank, de Jachttijger, is gemaakt op schaal 1 op 10 en het mooie is dat het hele modelvoertuig is gemaakt van oude, plastic reclameborden en de rupsbanden van bewerkte waterleidingpijpen. Het materiaal is door mij in een klein schuurtje achter mijn huis bewerkt. Het kostte me ongeveer 450 werkuren, maar het resultaat is een uniek voertuig waar ik heel zuinig op ben` vertelt bestuurslid Fred van Soolen.

Quadcopter
In een kooi, met gaas omspannen, wordt er gevlogen met een Quadcopter, zo genoemd omdat de drone vier wielen heeft een ook vier propellers. Ook bestaat voor de jeugd de mogelijkheid deel te nemen aan uitdagende outdoor activiteiten zoals boomklimmen, abseilen en demonstreerden oud-artilleristen hoe het vijfentwintig pounder veldgeschut schietgereed wordt gemaakt. Helaas moesten de vier oorlogsveteranen die zaterdagmiddag zouden komen wegens oververmoeidheid verstek laten gaan.