Volledig scherm

Reuring om koppeling zorgwoning aan Culturele Hotspot Best

BEST - De eigenaren van het voormalige Rabobankgebouw in Best willen hun best doen om de Culturele Hotspot in Best gestalte te geven, maar dan zou het college van burgemeester en wethouders de bouw
van 16 zorgwoningen moeten steunen. Deze voorwaarde kon maandagavond tijdens de behandeling van het nieuwe raadsvoorstel rekenen op veel wrevel, met name bij het CDA en Lokaal Best.

"Wanneer het college nu deze week besluit geen medewerking te verlenen aan de plannen van de eigenaren, betekent dit dan dat de Culturele Hotspot niet doorgaat? Het riekt wel erg naar een vorm van chantage" , gaven Alef Schippers (CDA) en Leo Bisschops (Lokaal Best) aan.

Volgens de verantwoordelijke wethouder John Verheijen (VVD) wordt de soep niet zo heet gegeten als hij wordt opgediend. "We hebben bewust geen koppeling gemaakt tussen de zorgwoningen en de Culturele Hotspot. De aanvraag voor de bouw van zorgwoningen loopt al langer."

Ton Timmerman, lid van de raad van toezicht van CultuurSpoor (dat het gebouw wil gebruiken voor culturele activiteiten), maakte zich vooral zorgen over het verdwijnen van de garantstelling van de gemeente in het nieuwe raadsvoorstel. "We zijn blij dat de eigenaren het grootste gedeelte van de verbouwkosten voor hun rekening nemen. De gemeente draagt eenmalig bijna 250.000 euro bij. Eventuele meerkosten worden door de eigenaren betaald. Negentig procent van de door ons gehuurde ruimte is al bezet. Omdat we geen weerstandsvermogen hebben, huren we voorlopig voor één jaar."

De hoop is nog dat de Hotspot op 1 september 2016 gerealiseerd is.

Een passage wekte tijdens de behandeling van het nieuwe raadsvoorstel veel wrevel. 'Het riekt wel erg naar een vorm van chantage'

Best e.o.