Volledig scherm

Slijtersunie verliest gevecht tegen pakketbezorgers DPD in Best

DEN HAAG/BEST/EINDHOVEN - Branchevereniging Slijtersunie die eist dat burgemeesters optreden tegen pakketbezorgers die drank aan huis afleveren heeft een rechtszaak hierover bij de Raad van State verloren. Woensdag besliste de hoogste bestuursrechter dat pakjesbezorger DPD in Best geen slijter is.

De kleine brancheorganisatie Slijtersunie voert op alle fronten rechtszaken tegen het verstrekken van drank buiten de slijterijen en horeca om. Er loopt bij de Raad van State ook nog een rechtszaak tegen de verkoop van drank door supermarkten. Daarin is nog geen uitspraak gedaan.

Online-verkoper
De Raad van State is het eens met de burgemeester van Best dat niet DPD maar de online-verkoper van de fles likeur de slijter is. DPD is slechts de vervoerder en valt niet onder de Drank- en horecawet.

Leeftijdscontrole
De Raad van State heeft zich niet uitgelaten over de vraag of pakketbezorgers bij aflevering van drank een leeftijdscontrole moeten uitvoeren. Door de gekozen procedurele aanpak van Slijtersunie is deze vraag buiten de hoger beroepszaak gebleven.

Best e.o.