Volledig scherm
Deelnemers aan de oldtimerrit

Spek en eieren als bodem voor oldtimerrit vanuit Best

BEST - Om te voorkomen dat de toerrijders onderweg de bekende “hongerklop” zouden krijgen, startten zaterdag de ruim 175 deelnemers aan de oldtimerrit in de grote tent van buurtvereniging SKV aan de Oude Baan in Best met een ontbijt bestaande uit gebakken eieren, spek, wit brood en enkele koppen koffie of thee.

Ondertussen werden de fraai gerestaureerde solexen, zundapps en kreidlers gestald op het grasveld achter de tent van de buurtvereniging die dit jaar haar 45 jarig jubileum vierde.

Eric van de Wiel uit Nederwetten spoedde zich na de inschrijving en het ontbijt naar zijn oldtimersolex die ondertussen al veel bekijks genoot van de andere deelnemers aan de tourrit. "De afgelopen vier wintermaanden heb ik bijna dagelijks aan mijn voormalige solex gewerkt. Ik ben begonnen met een solexblok en van daaruit heb ik verder de machine verlengd, stabieler gemaakt, voorzien van extra vering en 15 inch wielen."

Tussen half elf en twaalf uur vertrokken de meeste deelnemers in groepjes voor de vijftig kilometer lange tourrit door Best, Liempde, Boxtel en Schijndel. In het prachtige buitengebied van het Groene Woud werd natuurlijk gepauzeerd bij café het Groene Woud.

Lees het hele artikel maandag in het ED of in de digitale krant

Best e.o.