Volledig scherm
Tjeerd van den Elsen uit Best begon op zijn Tilburgse school een radiostudio voor het taalonderwijs. Hij mag zich een jaar lang 'Beste leraar van Nederland' noemen. © Ton Kastermans Fotografie

Tjeerd van den Elsen uit Best is beste leraar van Nederland

BEST - Tjeerd van den Elsen (38) uit Best mag zich een jaar lang ‘Beste leraar van Nederland’ noemen.

De Bestenaar is docent van groep zes op basisschool De Vijf Hoeven in Tilburg en werd zaterdag in Amersfoort uitgeroepen tot Leraar van het Jaar 2017 in het primair onderwijs.

Van den Elsen mag zich een jaar lang ambassadeur van zijn sector noemen, waarbij hij zijn 'inspiratie, innovatie en passie mag uitdragen en delen met de rest van lesgevend Nederland', aldus de Onderwijscoöperatie. Dat is de beroepsorganisatie van, voor en door de leraar en de organisator van de verkiezing die sinds 2013 plaatsvindt.

Radio

Van den Elsen is de initiator van een radiostudio op de bovenverdieping van ‘zijn’ school in Tilburg. Radio wordt op de school ingezet in het taalonderwijs.

De meester uit Best was niet de enige leerkracht uit de regio die meedeed in de race om een titel. In de categorie Voortgezet Onderwijs hoorde Joost van Oort, geschiedenisleraar op het Eindhovense Sint Joriscollege, tot de kanshebbers. Hij ging echter met lege handen naar huis.