Een scène uit de uitvoering van Boerderij in de Buurt gisteravond, met boer Bart (links) en zijn dochter (midden), die op dat moment graag een zuipkeet op het erf wil.
Volledig scherm
PREMIUM
Een scène uit de uitvoering van Boerderij in de Buurt gisteravond, met boer Bart (links) en zijn dochter (midden), die op dat moment graag een zuipkeet op het erf wil. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Toneelstuk Boerderij in de Buurt: de boer hoeft het probleem niet áltijd op te lossen

BEST - Belangenconflicten op het platteland zijn vaak haast onoplosbaar. Toneelstuk 'Boerderij in de Buurt' roept bij boeren en burgers in Best veel herkenning op.

,,Die burgers willen allemaal op het platteland wonen. Maar als ze overal last van hebben, laat ze dan in de stad blijven." Zo luidt de hartenkreet van boer Bart, een melkveehouder die wil uitbreiden. ,,Kunnen die werkzaamheden niet even stoppen als de 55-plusgroep langskomt voor een meditatiesessie?", verzucht ondertussen zijn buurman Boris, die de vermeende rust op het platteland gebruikt voor yogalessen. Natuurlijk, de types van de nuttige boer en de zweverige rustzoeker lagen er in het toneelstuk 'Boerderij in de Buurt' nogal dik bovenop. Maar theater bleek dit weekend een uitstekend middel om de vinger op de zere plek te leggen. Maar wat is de oplossing voor al die belangenconflicten tussen boer en burger? Die vraag bleek tijdens de discussie en nazit lastig te beantwoorden.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement