Volledig scherm
BEST Gezin op een trapkar van Toon Vertier. © Irene Wouters/archieffotomeulenhof

Toon Vertier begon gewoon ooit in Best

BEST - Je kan er een Thaise tuktuk huren, ermee door het Groene Woud tuffen en onderweg allerlei puzzelopdrachten maken. Of The Voice of Holland naspelen: een verzoeknummer indienen die je vriend, collega, broer of zus dan ten gehore moet brengen. Onbeperkt bier, wijn of fris is bij de prijs (op aanvraag) inbegrepen.

Wie is de Mol?, een all-in casino avond, een huifkartocht, met solexjes door het Brabantse landschap scheuren: je kan het zo gek niet bedenken of het is mogelijk bij Toon Vertier in buurtschap De Vleut bij Best. Menig Brabander vierde er in de afgelopen jaren een verjaardags-, personeels- of vrijgezellenfeestje.

Groepsfietsen
Het bekendst is Toon Vertier misschien wel van de verhuur van groepsfietsen. Al in 1993 begon hij daarmee. ,,Een uit de hand gelopen hobby", noemt omwonende Titio van Vorstenbosch de uitdragerij. Eigenaar Ton van Laarhoven is gewoon ooit begonnen met zijn bedrijf en breidde langzaam de activiteiten uit. ,,Toen ik hier kwam wonen keek ik uit op een weiland met koeien", zegt buurman Tom Lassing, tevens woordvoerder van bewonersorgaan Leefbaar De Vleut. ,,In 2013 legde hij er een golfbaan aan."

Weg
Bijna 25 jaar lang kon Toon Vertier aan de Broeksedijk in De Vleut zijn gang gaan. Nu wil de gemeente Best hem weg hebben. Waarom wordt nu pas ingegrepen? En wat voor een bedrijf is het eigenlijk?

Lees het hele artikel donderdag in het ED of in de digitale krant

Best e.o.