Volledig scherm
Toon Vertier in Best © Kees Martens

Toon Vertier in Best moet zijn biezen pakken (poll)

BEST - Recreatiebedrijf Toon Vertier in de Bestse buurtschap De Vleut moet op uiterlijk 28 februari alle commerciële activiteiten hebben gestaakt, schrijft de gemeente in een brief aan de ondernemer.

Activiteiten als outdoor bootcamps, Hollandse Dagen, boerengolf of bubble voetbal (in opblaasbare reuzenballonnen) zijn volgens Best in strijd met het bestemmingsplan.

Als eigenaar Ton van Laarhoven geen gehoor geeft aan de eis, verwijdert Best zelf alles of laat alles verwijderen. De kosten zijn voor rekening van de ondernemer.

Illegaal
Toon Vertier zit al sinds 1993 in De Vleut. Al die jaren was de gemeente op de hoogte dat de activiteiten illegaal zijn, maar trad er niet tegen op. Dat had onder meer te maken met een akkoord tussen de gemeente Best en Van Laarhoven.

Toon Vertier is een van de particuliere investeerders van natuurpoort Het Groene Woud met bezoekerscentrum, horecagelegenheid en uitkijktoren. Het bestemmingsplan moest ervoor worden aangepast en Van Laarhovens illegale situatie kon worden rechtgetrokken. Eind september trok de gemeente echter de stekker uit het plan. Daarmee verdween de basis om Toon Vertier te legaliseren.

Rechter
Of Van Laarhoven bezwaar aantekent of naar de rechter stapt, was dinsdag niet duidelijk. Volgens een medewerker is de ondernemer vanwege de vakantieperiode niet bereikbaar.

Lees het hele artikel woensdag in het ED of in de digitale krant

Best e.o.