Twee gewonden in wijk in Best bij schietincident aan de Melde, man in ziekenhuis aangehouden

VIDEO + UPDATEBEST - Bij een schietincident op de Melde in Best is maandagavond rond 19.15 uur een gewonde gevallen. De man werd aangetroffen voor een woning, hij is naar het ziekenhuis gebracht. Later op de avond mocht hij het ziekenhuis verlaten en is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek. 

Ook aan de Prof. Titus Brandsmastraat werd nabij de Action een gewonde man gevonden, die nog in het ziekenhuis ligt. Hij is in het ziekenhuis aangehouden. Het is volgens de politie nog onduidelijk of beide incidenten een verband hebben.

Een arrestatieteam voerde maandagavond even na 20.30 uur een korte inval uit in een woning nabij de Action op zoek naar mogelijke verdachten. Dat leverde niks op, even later kwam het team alweer naar buiten. Rond 22.00 uur werd een inval gedaan in een woning aan de mgr. A.F. Diepenstraat in Best. Met welk incident deze inval verband houdt is nog niet duidelijk. De straat is afgezet. Ook dat team kwam na enige tijd weer naar buiten.

Volledig scherm
De mgr. A.F. Diepenstraat in Best is afgezet. © ED

Voor de woning aan de Melde zijn bloedsporen te zien. De forensische opsporing zoekt maandagavond laat naar sporen in de wijk. De politie spreekt mogelijke getuigen. De incidenten trekken veel aandacht van wijkbewoners, die staan massaal op straat.

Volledig scherm
. © Bert Jansen
Volledig scherm
Het onderzoekt is in volle gang. © Bert Jansen

Vrouw onder vuur

Melde ligt in de wijk Wilhelminadorp in Best waar begin mei een vrouw (39) onder vuur werd genomen. Dat gebeurde in de Mr C. Goselingstraat, twee straten verder dan de plek waar nu een schietpartij plaatsvond.

De politie heeft maandagavond ook een helikopter ingezet vanwege het incident.

Burgemeester Hans Ubachs van Best bevestigde tijdens een raadsvergadering dat er een schietpartij heeft plaatsgevonden maandagavond. Hij zei ook dat dit te maken heeft met een eerder incident in de Pieter de Hooghstraat in Best. Wat voor incident dat is geweest, wil hij niet zeggen.

Volledig scherm
Gewonde bij schietpartij op Melde in Best. © Bert Jansen
Volledig scherm
Gewonde bij schietpartij op Melde in Best. © Bert Jansen
Volledig scherm
Gewonde bij schietpartij op Melde in Best. © Bert Jansen
Volledig scherm
Wilhelminadorp in Best met in het midden de straat Melde. © Google Maps
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement