Volledig scherm
Marc de Bonte © Politie Nederland

Uitvaart Marc de Bonte in Turnhout zeer druk bezocht

TURNHOUT - Het crematorium in Turnhout was zaterdagmiddag te klein om iedereen een plaatsje te geven die afscheid wilde nemen van Marc de Bonte. Dat schrijft de Gazet van Antwerpen. De kickbokser werd vorige week dood gevonden in het Wilhelminakanaal in Oirschot nadat hij drie weken vermist was geweest.

De familie van Marc de Bonte en van zijn vriendin Marly en zijn vrienden zaten drie weken in onzekerheid. Er werd met man en macht naar hem gezocht. Daar werd tijdens de uitvaart niet bij stil gestaan, wel bij de klap toen De Bonte uiteindelijk dood werd teruggevonden.

Zijn vriendin Marly beschreef hoe ze in 2015 voor hem viel en zijn vrienden vertelden verhalen over de fratsen die de kickbokser uithaalde.

Schipper
De 26-jarige De Bonte uit het Belgische Kasterlee ging zaterdag 5 november, rond middernacht, vanuit Turnhout op weg naar zijn vriendin in Best. Hij kwam daar echter nooit aan. Zijn auto werd op 6 november teruggevonden aan de Wilhelminakanaalstraat in Best. Op 24 november werd zijn lichaam gevonden in het Wilhelminakanaal aan de Heikantweg in Oirschot. Dit na een melding van een schipper.

  1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
    Interactieve graphic

    Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

    REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.

Best e.o.