Volledig scherm
Politie in de Melde, waar zondagavond de schietpartij plaatsvond. © Bert Jansen

Verdachte schietpartij Best hoort in ziekenhuis dat hij langer vastzit

BEST - De drie mannen die verdacht worden van de schietpartij in Best, blijven nog twee weken langer vastzitten. Dat bepaalde de rechter-commissaris vrijdag. Een van de drie kreeg dat te  horen in het ziekenhuis.

De rechter-commissaris moest vrijdag naar het ziekenhuis om te bepalen dat een van de drie verdachten van de schietpartij in Best nog twee weken langer vast blijft zitten. De 30-jarige Bestenaar was maandavond bij de ruzie zo zwaargewond geraakt aan zijn arm dat hij niet naar de rechtbank kon komen. Ook de andere twee verdachten blijven nog minimaal 14 dagen achter slot en grendel.

Vader en schoonzoon

De drie mannen zorgden er met kogelgeweld voor dat Best maandagavond op stelten stond. De schietpartij vond plaats in een woning aan de Melde. Het zou volgens getuigen gaan om een vader (53) en schoonzoon (30) - de politie kan dit niet bevestigen - die op bezoek gingen bij de bewoner (30). In zijn huis aan het straatje de Melde kregen ze ruzie met elkaar waarop de twee bezoekers na de schietpartij vluchtten met de auto. 

De schoonzoon werd een kilometer verderop gevonden, hij was zwaargewond aan zijn arm. De vader was echter spoorloos. In de zoektocht naar hem viel de politie dezelfde avond nog binnen op twee adressen. Zonder succes. Na twee dagen meldde de 53-jarige man zich zelf op het politiebureau.

Witwassen

Vader en schoonzoon zijn bekenden van de politie. Beiden werden in 2014 verdacht van het terroriseren en het met de dood bedreigen van een familie. Vanwege een gebrek aan bewijs werden ze vrijgesproken. De schoonzoon zou in ongeveer dezelfde periode geld hebben witgewassen met de aan- en verkoop van auto’s. Daarvoor werd hij in december veroordeeld tot vier maanden cel. Daartegen ging hij in hoger beroep, de zaak dient binnenkort. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement