Volledig scherm
© Ton van de Meulenhof / FotoMeulenhof

Voortaan ook winterfestivals op Aquabest (video)

EDBEST - Jongleurs op rijdende paarden, koorddansers, een zangeres in sexy blauw-wit kerstpakje en gedresseerde kamelen: de nieuwe evenementenhal op Aquabest in Best is de komende weken omgetoverd tot een ouderwetse circuspiste. Een Efteling-achtige kerstshow rond de piste met een rondrijdend treintje, knipperende kerstboomlichtjes, hoho-ende kerstmannen en snoepkraampjes maken het geheel compleet.

Met de eerste Magic Christmas Show is de verbouwde loods naast speeltuin Dippy Doe vrijdagavond in het bijzijn van burgemeester Anton van Aert, de vrijwilligers en klanten van de Voedselbank officieel geopend. Maanden van verbouwen zijn voorafgegaan aan de opening van de hal, die met een oppervlak van 3000 vierkante meter groot genoeg is om aan duizenden mensen plaats te kunnen bieden.

De vergunningen voor onder meer het geluid zijn pas een week of twee geleden afgegeven. Maar wie binnen komt voelt en hoort het direct: hier is stevig geïsoleerd. ,,De normen zijn heel streng", zegt eigenaar Ronald van Pelt. ,,We laten er geen geluid in- of uitkomen."

De nieuwe evenementenhal maakt congressen, beurzen, tentoonstellingen in de winter mogelijk, waarmee het festivalseizoen verlengd wordt. Maar de eigenaar denkt ook aan indoor dance feesten die tot de late uurtjes door kunnen gaan, terwijl de festivals op het buitenterrein tegen middernacht afgelopen moeten zijn.

De nieuwe evenementenhal op Aquabest in Best is de komende weken omgetoverd tot een ouderwetse circuspiste. Met de eerste Magic Christmas Show is de verbouwde loods naast speeltuin Dippy Doe vrijdagavond geopend

Best e.o.