Vrouw (39) beschoten in Best; dader gevlucht op de motor

VIDEO + UPDATEBEST - Een 39-jarige vrouw is maandagochtend in haar woning op de Mr. C. Goselingstraat in Best beschoten. De vrouw liep aan de achterzijde van haar huis de straat op om de afvalcontainer buiten te zetten, zoen ze terug liep zag ze een donkergeklede man met een helm door wie ze werd beschoten. De vrouw raakte lichtgewond aan haar arm, de dader vluchtte door achterop de motor te springen.

De schietpartij vond iets voor half 9 plaats op de binnenplaats achter een aantal huizen van de Mr. C. Goselingstraat. Een van bewoners van een seniorenflat in de straat, zat op dat moment koffie te drinken op haar balkon. Ze zag een motor stoppen voor een steegje dat uitkomt op de binnenplaats. 

„De man die achterop zat, sprong eraf en rende het steegje in. Ik weet nog dat ik dacht: ‘Misschien is hij iets vergeten.’ De motor draaide ondertussen en een minuut later sprong de man weer achterop en reden ze weg in de richting waar ze vandaan kwamen.” De vrouw hoorde geen schoten.

Gillen

Twee buurtbewoners van wie de achtertuin ook uitkomt op het binnenterrein, hoorde rond half negen de buurvrouw gillen. Beiden sloegen er in eerste instantie geen acht op: „Ik dacht dat ze het tegen haar kinderen had, ik hoor haar wel vaker roepen. Schoten? Nee, daar heb ik niks van gemerkt”, vertelt een van hen.

Over de achtergrond van de schietpartij is nog veel onduidelijk, zo is het de vraag of slachtoffer de bewoonster is van het huis waar de schietpartij plaatsvond. In de woning woont een jong gezinnetje met twee kinderen. Het zijn vriendelijke mensen, vertellen buurtbewoners.

Peuk

De beschoten vrouw is inmiddels gehoord door de politie en heeft aangifte gedaan. Ook is er door de politie gesproken met getuigen. Honderd meter van de plaats delict zette de politie nog kort een stuk parkeerplaats af. Forensische rechercheurs vonden daar een peuk.

Volledig scherm
Een schietpartij op straat in Best © Bert Jansen
Volledig scherm
Onderzoek naar een schietpartij op straat in Best. © Bert Jansen
Volledig scherm
Onderzoek naar een schietpartij op straat in Best. © Bert Jansen
Volledig scherm
Onderzoek naar een schietpartij op straat in Best. © Bert Jansen
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement