Volledig scherm
Focaliber

Vrouwenensemble Focaliber zingt in Best

BEST - Vocaal ensemble Focaliber treedt zaterdag 10 december op in de Lidwinakerk. De groep, bestaande uit negen vrouwen, zingt muziek uit verschillende stijlperioden.

Focaliber brengt onder andere liederen als Ceremony of Carols van Benjamin Britten en Piae Cantiones in Nativitate van Jaakko Mäntyjärvi ten gehore. Het vrouwenensemble wordt begeleid door dirigent Patrick Pranger, Janneke van der Lugt (harp) en Piet Zuidhof (piano). Het concert op Raadhuisstraat 209 begint om 19.30 uur en de entree is gratis. Bij de uitgang is er een collecte.

Focaliber is voortgekomen uit kinder- en jeugdkoor Rejoice uit Roden en bestaat ruim 13 jaar. Begin 2016 is het ensemble van Groningen naar Amersfoort verhuisd.

  1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
    Interactieve graphic

    Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

    REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.

Best e.o.