Volledig scherm
© Fotopersburo van de Meulenhof BV

Waterpret bij de dansende fonteinen in Best

VIDEOBEST - Als de temperaturen stijgen, heeft één plek in Best een haast magische aantrekkingskracht: de dansende fonteinen voor het gemeentehuis. Kleine kinderen en soms ook nog wel een enthousiaste hond zoeken verkoeling in de waterstralen. Ook maandag was het dikke pret. 

Veel scholen, kinderopvangorganisaties, verzorgingscentra en ziekenhuizen in deze regio zijn overgegaan op een hitteprotocol of tropenrooster. 

De komende dagen wordt zeer warm weer voorspeld. Waar het dinsdag en woensdag in de noordelijke provincies tijdelijk minder warm wordt, blijft het in het zuiden onverminderd heet. Weeronline voorspelt voor dinsdag een maximumtemperatuur van 31 graden en woensdag 28 à 30 graden. Donderdag is lokaal zelfs 36 graden mogelijk. De zonkracht is hoog, waardoor het risico op verbranden groot is.

Of het een regionale hittegolf wordt, weten we donderdag. Voor een hittegolf zijn vijf achtereenvolgende dagen met een maximumtemperatuur van 25 graden of hoger nodig, waarvan het op drie dagen warmer is dan 30 graden. Zaterdag werd het in Eindhoven 23,9, zondag 28,2 en maandag 32 graden Celcius. "We moeten dus vanaf zondag beginnen met tellen", zegt meteoroloog Jaco van Wezel. 

Leuke zomerse foto's gemaakt? Stuur ze naar ons fotoalbum.

Volledig scherm
© Fotopersburo van de Meulenhof BV

Best e.o.