Volledig scherm
Waar voorheen zebrapaden lagen, zijn looppaden gekomen. Voetgangers hebben er geen voorrang. Vooral ouderen ervaren dit bij het oversteken als onprettig. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Zebrapad op Nazarethplein Best komt in najaar terug

BEST - Op het Nazarethplein ter hoogte van de Zonnewende (waar BestWijzer is gehuisvest) komt een zebrapad terug. De gemeente Best verwacht in het najaar te beginnen met de aanleg. 

Sinds de heropening in november van de heringerichte straat, kwamen er veel klachten binnen over de toegenomen verkeersonveiligheid. Waar voorheen zebrapaden lagen, zijn looppaden gekomen. Voetgangers hebben er geen voorrang. En omdat verkeersdrempels en stoepranden zijn weggehaald, kunnen automobilisten er makkelijker te hard rijden. Vooral ouderen ervaren dit bij het oversteken als onprettig. 

Onveilig

In het oude straatbeeld lagen drie zebrapaden. Naast die ter hoogte van de Zonnewende, een tegenover zorgcentrum Nazareth Archipel (Kanidas) en nog een ter hoogte van de kerk/Hoofdstraat. Deze laatste twee komen niet terug. ,,Bij de oversteek voor Archipel, tussen de twee bushaltes, is de aanleg van een zebrapad niet wenselijk vanwege de bocht in de weg en de zichtbaarheid bij naderende bussen. Dit leidt tot verkeersonveilige situaties door plotselinge en harde rem-bewegingen.", verklaart een gemeentewoordvoerder.  Het zebrapad bij de kerk heeft volgens haar nooit ter discussie gestaan om terug te laten keren.