Volledig scherm
Rob Ruggenberg © FotoMeulenhof

Zevende boek Rob Ruggenberg uit Best verschijnt binnenkort

BEST - Het nieuwe boek Piratenzoon van Bestenaar Rob Ruggenberg verschijnt op vrijdag 27 oktober. Ruggenbergs zevende jeugdboek speelt zich af in Marokko, Spanje en in Zeeuws-Vlaamse Sluis. De belegering en uithongering van Sluis door prins Maurits speelt een belangrijke rol in het verhaal.

Hoofdrolspeler is Zain, die opgroeit in een harem in Marokko, als zoon van een Marokkaanse piraat en een Nederlandse moeder. Hij wordt gevangen genomen door Spanjaarden en moet als slaaf gaan werken op een Spaanse galei, een oorlogsschip dat door honderden roeiers wordt voortbewogen. Het leven op de galei is keihard, maar Zain hoopt dat zijn vader hem vrij zal kopen. Dan vaart de galei naar Nederland, om te gaan vechten tegen de opstandelingen daar. Een levensgevaarlijke tocht. Hoe kan Zain ontsnappen?

Ruggenberg publiceerde zijn eerste jeugdboek in 2006. De schrijver en voormalig journalist reist voor ieder boek naar het gebied waar het verhaal zich afspeelt en duikt daar de archieven in. Ook woont (en werkt) hij bij voorkeur enige tijd op de plek van het verhaal. Momenteel is Rob Ruggenberg bezig met vooronderzoek voor zijn volgende boek, waarvoor hij ook weer enige tijd in het  buitenland zal gaan wonen.

Rob Ruggenberg is favoriet bij de lezers van de Jonge Jury. IJsbarbaar kreeg van hen de prijs voor het beste jeugdboek van het jaar. Zijn meest recente boek Haaieneiland werd onlangs bekroond met de Thea Beckmanprijs 2017.

Op vrijdag 10 november om 19.30 uur geeft Rob Ruggenberg een presentatie van zijn nieuwe boek in De Boekenberg, Kleine Berg 48 in Eindhoven.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement