Volledig scherm
In Het Groene Woud worden door Brabants Landschap excursies gegeven waarin mensen op zoek gaan naar burlende edelherten. © Marijn Heuts

Zoeken naar hitsige edelherten in Het Groene Woud

BEST/LIEMPDE - Natuurliefhebbers opgelet. In Het Groene Woud tussen Best en Liempde schrapen vier edelherten hun kelen. De komende weken burlen zij hun lokroep door de natuur op zoek naar vrouwelijke fans. 

Bezoekers aan natuurgebied Het Groene Woud moeten niet schrikken als ze de komende weken tijdens een wandeling worden opgeschikt door een oergeluid. Grote kans dat het een hitsig edelhert is op zoek naar een vrouwtje. Want nu de herfst nadert zingen de herten hun liefdeslied.

Ruim een eeuw

Het is voor het eerst in ruim een eeuw dat het geburl van edelherten te horen is in Brabant. De dieren werden dit voorjaar losgelaten in Het Groene Woud. Het gaat om dertien volwassen dieren, vier herten en negen hindes. Ook zijn dit voorjaar de eerste edelhertkalfjes geboren.

Natuurbeheerder Brabants landschap biedt belangstellenden de mogelijkheid om in een excursie op zoek te gaan naar de burlende herten. Het kan een mooi schouwspel opleveren, want in de strijd om een vrouwtje wordt er tussen de 'mannen' ook flink gevochten. 

Wie wil kan tussen woensdag 13 september (deze excursie is vol) en half oktober elke woensdag en zaterdag mee op pad.