Volledig scherm
© Thinkstock

Zorg, ontmoeting en de buurt centraal bij de nieuwe Wig in Best

BEST - Een huisartsenpost, een verzameling winkeltjes, kookworkshops, een expositieruimte, computercursussen. Laagdrempelige activiteiten aangevuld met enkel commerciële huurders moeten ervoor zorgen dat de huurprijs (20.000 euro per jaar, zonder energiekosten) geen struikelblok hoeft te zijn voor de nieuwe invulling van het voormalige Vormingscentrum De Wig aan de Imam van de Boschstraat 2a in Best.

PlaatsLab ( een externe partij met een platform van specialisten op allerlei gebieden die in opdracht van de gemeente Best een aantal mogelijke scenario`s moest uitwerken) heeft inmiddels drie scenario`s, met financiële onderbouwing , aan het college van Best voorgelegd.

"Verschillende vakdisciplines zullen de voorstellen uitvoerig bekijken. Niet alleen het financiële plaatje, maar ook of het past binnen de doelen die door de bewoners gesteld zijn en of er een kartrekker binnen het scenario aanwezig is", vertelde wethouder Marc van Schuppen (Best Open) deze week . Na het zomerreces laat het college, na overleg met de bewonersoverleggen, een scenario verder uitwerken.

Best e.o.