Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

112 nodig? Dit moet je nu doen

De hulpdiensten hebben een alternatief noodnummer in het leven geroepen nu er een 112-storing is. Mensen die de hulpverlening achter het noodnummer 112 nodig hebben, dienen nu te bellen naar het nummer 088-6628240.

Voor minder spoedeisende hulp is er een alternatief voor 0900-8844, dat is het nummer 088-9659630.  Tientallen agenten zijn de straat opgestuurd na de 112-storing om zo een aanspreekpunt te zijn voor mensen in nood. Wie dringend hulp nodig heeft, kan de politie ook via Twitter of Facebook een bericht sturen, laten diverse korpsen in het land weten.

De politie Amsterdam adviseert om indien mogelijk zelf naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis te gaan. Ook in een politiebureau of brandweerkazerne kunnen mensen in nood terecht omdat het communicatienetwerk van de hulpdiensten nog wel werkt. In Zuid-Holland en Groningen gaan brandweerkazernes speciaal open om mensen op te vangen. Ook komen er meldingen van ambulances die preventief rond rijden in wijken.

Sommige regio’s hebben hun eigen noodnummers in het leven geroepen. Een aantal provincies besloot om die informatie via een NL Alert op de mobiele telefoon rond te sturen.

  1. Coolblue verhoogt plots prijzen en wijst na enkele dagen ophef coronavirus als schuldige aan

    Coolblue verhoogt plots prijzen en wijst na enkele dagen ophef coronavi­rus als schuldige aan

    Er is op sociale media consternatie over een plotse prijsstijging die webwinkel Coolblue onaangekondigd heeft doorgevoerd. Verscheidene klanten merkten dat de producten die ze in hun mandje hadden opgeslagen opeens een stuk duurder waren geworden. De wildste speculaties deden meteen de ronde over de reden van de prijsstijgingen. Bij Coolblue wordt enigszins mysterieus gedaan, maar de marketingafdeling vertelt nu dat het coronavirus de schuldige is.
  2. Gezin woont nog steeds tegenover homo-seksplek: ‘Niets lijkt deze heren tegen te houden’

    Gezin woont nog steeds tegenover ho­mo-seks­plek: ‘Niets lijkt deze heren tegen te houden’

    Kim Duin-Oosterman en haar gezin betrokken in de zomer van 2018 een karakteristieke jaren 30-woning in Benningbroek. Wisten ze toen veel dat de kinderkamers uitkeken op een ontmoetingsplaats voor homoseksuele mannen. Uit wanhoop stapte Duin-Oosterman vorig jaar naar diverse media. Nu, een jaar later, is er nog maar bar weinig veranderd. ,,Onze kinderen houden hun gordijnen permanent gesloten’’, verzucht de bewoonster aan de telefoon.