Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

112 nodig? Dit moet je nu doen

De hulpdiensten hebben een alternatief noodnummer in het leven geroepen nu er een 112-storing is. Mensen die de hulpverlening achter het noodnummer 112 nodig hebben, dienen nu te bellen naar het nummer 088-6628240.

Voor minder spoedeisende hulp is er een alternatief voor 0900-8844, dat is het nummer 088-9659630.  Tientallen agenten zijn de straat opgestuurd na de 112-storing om zo een aanspreekpunt te zijn voor mensen in nood. Wie dringend hulp nodig heeft, kan de politie ook via Twitter of Facebook een bericht sturen, laten diverse korpsen in het land weten.

De politie Amsterdam adviseert om indien mogelijk zelf naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis te gaan. Ook in een politiebureau of brandweerkazerne kunnen mensen in nood terecht omdat het communicatienetwerk van de hulpdiensten nog wel werkt. In Zuid-Holland en Groningen gaan brandweerkazernes speciaal open om mensen op te vangen. Ook komen er meldingen van ambulances die preventief rond rijden in wijken.

Sommige regio’s hebben hun eigen noodnummers in het leven geroepen. Een aantal provincies besloot om die informatie via een NL Alert op de mobiele telefoon rond te sturen.

  1. De suggestie dat De Zwarte Cross moedwillig een club willen buitensluiten, is ronduit lachwekkend
    PREMIUM
    column

    De suggestie dat De Zwarte Cross moedwillig een club willen buitenslui­ten, is ronduit lachwek­kend

    Özcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt. De humorloze gevoeligheid die momenteel door Nederland rondwaart, bereikte gisteren een nieuw dieptepunt toen de organisatie van De Zwarte Cross zich genoodzaakt voelde om excuses te maken voor wat teksten. Het festival, dat bekendstaat om zijn maatschappelijke betrokkenheid én satirische uitingen, kreeg zware kritiek te verduren omdat er een bordje en een zeil was opgehangen met de teksten ‘Allah’s afbakbar’ en ‘Leve de Kleurling’.