Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Michel van Bergen

15-jarige werknemer dood aangetroffen, politie vermoedt bedrijfsongeval

Een 15-jarige jongen uit het Gelderse Dodewaard is gistermiddag overleden in een bedrijfshal in zijn woonplaats. Collega’s van de jongen vonden hem volgens de politie even voor vier uur in de bedrijfshal aan de Edisonring.

Er is nog geprobeerd om het leven van de jongen te redden, zo is een ambulance opgeroepen en is een traumahelikopter komen aanvliegen, maar reanimatie mocht niet meer baten.

De Inspectie SZW, de voormalige Arbeidsinspectie, leidt het onderzoek naar de doodsoorzaak. Volgens een woordvoerder van de inspectie lijkt het erop dat zijn overlijden te maken heeft met een aanrijding tussen een heftruck en een zogenaamde reachtruck. Dat is een transportvoertuig dat qua grootte tussen een palletwagen en heftruck in zit. Onbekend is of de jongen een van de twee voertuigen bestuurde.

Het forensische onderzoek heeft tot laat in de avond geduurd. Rond 22.30 uur vertrokken de medewerkers van de dienst bij de bedrijfshal.

  1. Gesloten dierenpark in financiële nood biedt dieren ter adoptie aan: ‘Kameel kost 600 euro’

    Gesloten dierenpark in financiële nood biedt dieren ter adoptie aan: ‘Kameel kost 600 euro’

    Kasteelpark Born in Limburg is een reddingsoperatie begonnen. Zonder acute financiële steun stevent het dierenpark, dat al sinds maart noodgedwongen gesloten is als gevolg van de coronacrisis, rechtstreeks af op een faillissement. Meest opvallende actie is de uitgifte van ‘adoptie-aandelen’ waarmee mensen een of meer dieren in het park - van kwartels tot kamelen - een jaar lang kunnen adopteren.
  2. ‘Snelle pc zonder coronavirus’: Marktplaats grijpt in bij ‘smakeloze’ advertenties

    ‘Snelle pc zonder coronavi­rus’: Markt­plaats grijpt in bij ‘smakeloze’ adverten­ties

    Marktplaats heeft de handen vol aan particuliere verkopers en bedrijven die de naam van het coronavirus misbruiken om meer aandacht te krijgen voor hun advertenties. Op de koop-en verkoopsite wemelt het van de advertenties waarin volgens Marktplaats op een ‘smakeloze manier’ een link wordt gelegd met het coronavirus. ,,Wij gaan hier met onze experts kritisch naar kijken”, meldt een woordvoerder aan deze nieuwssite.