Volledig scherm
De woning aan de Barbusselaan in Amsterdam-Zuidoost waar de brand woedde. © hanneloes pen

16 jaar geëist tegen man die eigenaar logeeradres Amsterdam doodde

Tegen een 29-jarige Poolse man is zestien jaar cel geëist omdat hij een 54-jarige man zou hebben gedood en diens woning in brand zou hebben gestoken. Het slachtoffer werd tijdens het blussen van de woning in Amsterdam-Zuidoost gevonden.

De verdachte logeerde enkele dagen bij de Amsterdammer en heeft verklaard dat hij razend werd toen hij 's nachts wakker werd omdat zijn gastheer hem betastte. Hij stompte en trapte het slachtoffer en sloeg met kracht een fles tegen zijn hoofd, waardoor de man overleed. Om zijn sporen uit te wissen stichtte de Pool vervolgens brand, op zeker twee plaatsen in het huis.

De officier van justitie verwijt het de man ook dat de brand ingrijpend was voor omwonenden, die soms tot wel maanden niet in hun eigen huis konden verblijven.

De Pool werd vorig jaar uitgeleverd aan Nederland, nadat hij eerst een celstraf in zijn vaderland had uitgezeten.

  1. Veilige oversteek over A1 leidt reeën rechtstreeks in de val van jagers
    PREMIUM
    video

    Veilige oversteek over A1 leidt reeën recht­streeks in de val van jagers

    Een jagershut op nog geen 250 meter afstand van ecoduct Kootwijkerzand over de A1, wekt wrevel bij de Faunabescherming. Op de plek waar reeën, zwijnen en ander wild een weg door het bos zoeken naar de veilige oversteek over de A1, doemt op een heuveltje een jagershut op. ,,Ontzettend gemeen’’, vindt Harry Voss van de Faunabescherming. Volgens Staatsbosbeheer is de jagershut nooit gebruikt. Om misverstanden te voorkomen gaat Staatsbosbeheer de hut nu wel weghalen.