Volledig scherm
Archiefbeeld: Een vliegtuig van TUI stijgt op van een landingsbaan van Schiphol. © ANP XTRA

189 in Montenegro gestrande Nederlanders keren vandaag terug

Een groep Nederlanders die dinsdag vanwege een defect aan haar vliegtuig is gestrand in Montenegro keert vanmiddag terug. Reisorganisatie TUI heeft een ander toestel laten invliegen om de 189 passagiers op te pikken en om 11.00 uur alsnog naar eindbestemming Eindhoven te brengen.

De vakantiegangers vlogen dinsdag vanuit Ohrid in Noord-Macedonië en maakten een tussenstop in Tivat (Montenegro). Daar werd een technisch mankement aan het vliegtuig geconstateerd. De groep bracht noodgedwongen de nacht door in een hotel.

Gisteren werd een nieuw onderdeel ingevlogen, maar dat loste de problemen niet op. Daarom duurde het verblijf nog een dag langer. Nadat diverse mensen hadden geklaagd over het hotel waarin ze de eerste nacht zaten, is een aantal van hen in een ander hotel ondergebracht.

  1. Inzamelingsactie om vermiste Diana te vinden: We willen afscheid kunnen nemen
    PREMIUM
    video

    Inzame­lings­ac­tie om vermiste Diana te vinden: We willen afscheid kunnen nemen

    Mensen die hun geliefde kunnen begraven. Mariola en Edward Schmitz uit Goes zijn er stiekem jaloers op. Hun dochter Diana is al vermist sinds 13 januari, de dag dat ze vermoedelijk van de Zeelandbrug sprong en de dood vond in het ijskoude water. Haar lichaam is nooit gevonden en dat is voor het gezin onverteerbaar. Met een inzamelingsactie, die vandaag is gestart, hopen ze geld in te zamelen om haar te vinden. ,,Wij willen kunnen rouwen.”