Hollandse Hoogte / ANP XTRA
Volledig scherm
© Hollandse Hoogte / ANP XTRA

Acceptgiro verdwijnt in 2023 na 46 jaar, ouderenbonden kritisch

UPDATEDe acceptgiro verdwijnt in 2023. Betaaldienstverlener Currence laat weten dat het aantal gebruikte acceptgiro’s dan te laag wordt om de betaalmethode nog langer te ondersteunen. Ouderenbonden zijn bang dat ouderen afhankelijk worden van hun kinderen voor betalingen.

 1. Makers corona-ademtest slepen overheid voor rechter: ‘Ik vecht tegen Goliath’
  PREMIUM
  24,7 miljoen geclaimd

  Makers corona-adem­test slepen overheid voor rechter: ‘Ik vecht tegen Goliath’

  Breathomix klaagt de staat aan voor een bedrag van 24,7 miljoen euro. Het bedrijf, opgericht door de Alphense Rianne de Vries, leverde ademtesten die corona kunnen opsporen. Recent heeft het Outbreak Management Team (OMT), dat de regering adviseert in de coronacrisis, een negatief advies uitgegeven over de ademtest van het Leidse bedrijf. Nu is het contract eenzijdig opgezegd. ,,Het is onterecht dat onze ademtest zo voor de bus is gegooid.” Het zijn de woorden van De Vries.
 2. Lukt militair niet om 72 uur in z'n eentje te overleven in Breda, terecht uit speciale opleiding gezet

  Lukt militair niet om 72 uur in z'n eentje te overleven in Breda, terecht uit speciale opleiding gezet

  Een militair die een functie ambieerde bij de Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten (BSB) van de Koninklijke Marechaussee, is volgens de rechtbank Den Haag terecht uit de opleiding gezet. De sergeant van het Korps Mariniers moest 72 uur in zijn eentje zien te overleven in Breda, zonder hulp van anderen en zonder geld. Naar later bleek, was hij stiekem bij een kennis in huis geweest.