Volledig scherm
Longartsen Pauline Dekker en Wanda de Kanter

‘Activistische longartsen De Kanter en Dekker in geldnood’

De kritische website TabakNee zit in acute geldnood. Maandag beginnen longartsen Wanda de Kanter en Pauline Dekker, die achter de site zitten, een actie om geld in te zamelen. Met crowdfunding hopen ze 100.000 euro bij elkaar te krijgen, schrijft Trouw.

Begin dit jaar beëindigde KWF Kankerbestrijding vrij plotseling de subsidie aan de stichting van de longartsen Wanda de Kanter en Pauline Dekker. Kort daarna zijn de artsen en hun Stichting Rookpreventie Jeugd geroyeerd als partner van de Alliantie Nederland Rookvrij. Ze zouden te activistisch zijn.

De Kanter en Dekker willen hun website voortzetten en willen ook verder met hun missie: zorgen dat kinderen niet gaan roken. ,,We hebben onze achterban nog nooit om geld gevraagd, maar nu is het keihard nodig’’, aldus beide longartsen in een persbericht dat maandag wordt verspreid. Gezondheidsinstelling Ksyos is Amsterdam heeft als eerste een donatie van 10.000 euro gedaan, aldus het bericht.

  1. Erehaag met trekkers voor verongelukte Bart (17)

    Erehaag met trekkers voor verongeluk­te Bart (17)

    Acht grote trekkers met rode ballonnen als hartjes en zwaailichten, gereden door schoolkameraden van de verongelukte Bart Bloemendaal (net 17). Ze stonden vrijdagavond in het gelid naast het zalencentrum Morshuis in Albergen. De leerling van de school het Zone.college uit Harbrinkhoek kwam vorige week vrijdagavond op een rotonde in Reutum onder zijn gekantelde trekker terecht. Hij zei tegen zijn moeder dan hij met een vriend zou gaan ‘snacken’, maar ze troffen meisjes. Na het fatale ongeluk waren het kerkdorp en de wijde omgeving zijn in een diepe rouw gedompeld.