Adviesraad: doorbreek taboe over suikertaks en duurdere alcohol

VideoDe gezondheidszorg slokt te veel personeel en overheidsgeld op. Zonder harde keuzes, zoals een suikertaks of minimumprijs voor alcohol, loopt het systeem vast.

1 reactie

 • T. Wit

  4 dagen geleden
  Helemaal mee eens dat ongezonde voedingsmiddelen zwaarder worden belast, mits ook gezonde voeding uiteindelijk goedkoper wordt dan ongezond.Anders werkt het niet. Hiernaast zou ik de marktwerking in de zorg zoveel mogelijk terug willen draaien.Het heeft gezorgd voor graaiers in een sector die toch vooral een algemeen belang dient, geen ondernemers belang.
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.