Volledig scherm
Carnavalsvierder op het Vrijthof in Maastricht © ANP

Aftrap carnavalsseizoen niet meer op Vrijthof, teleurstelling bij feestvierders

De 11de van de 11de, de Limburgse aftrap van het carnavalsseizoen op 11 november, vindt niet langer op het Vrijthof in Maastricht plaats. Het Vrijthof vormde jarenlang het op de carnavalsmuziek deinende decor van het populaire feest. 

De organisatie heeft besloten het almaar uitdijende festijn in de openlucht te verplaatsen naar zalen- en congrescentrum MECC in de Limburgse hoofdstad. Dat leverde direct na de bekendmaking vrijdag een storm van kritiek op.

Volgens de organisatie is het feest op het Vrijthof uit zijn jasje gegroeid. Ook kan de veiligheid niet meer gewaarborgd worden. Het plein kan de almaar toenemende stroom van bezoekers niet meer aan, aldus de organisatie.

Maar veel mensen reageren op social media teleurgesteld en boos. Niet alleen is het verkassen naar het MECC een strop voor de horeca in de Maastrichtse binnenstad, ook de sfeer zou daarmee naar de haaien zijn. 

Bovendien is feesten in de stad veel gezelliger, reageren mensen op social media. "Jammer', schrijft iemand. "De charme van de stad en de gezelligheid in de kroegjes is weg." Anderen zien ook voordelen: binnen word je niet meer nat als het regent.