Politiehond
Volledig scherm
Politiehond © Eldridge Pentury

Agenten met glas en vuurwerk bekogeld tijdens helpen flauwgevallen meisje in Roosendaal

Agenten die afgelopen nacht een meisje hielpen dat was flauwgevallen in de deuropening van een café in het centrum van Roosendaal, zijn bekogeld met glas en vuurwerk en werden ook getrapt. Daarop trokken de ordehandhavers hun wapenstok en veegde de politie de Markt schoon. 

Bij een café aan de Markt ontstonden in de loop van de uitgaansnacht opstootjes. In het café was vermoedelijk een vechtpartij tussen twee groepen jongeren ontstaan. De vechtersbazen werden de kroeg uitgezet, maar eenmaal buiten werd de sfeer er volgens de politie niet beter op. Agenten zagen vervolgens rond 3.30 uur een meisje in de deuropening van het café flauwvallen, maar er werd geen ruimte gemaakt voor hulpverlening. Enkele cafébezoekers stapten zelfs over haar heen.

Op het moment dat agenten het meisje hielpen, sloeg de sfeer om en werden de agenten bekogeld met glazen en flessen. Ook werd er met vuurwerk naar de agenten gegooid. Een meisje ziet kans om de dienders te trappen. De agenten zijn hierop genoodzaakt om hun wapenstok te gebruiken. Drie jonge mensen worden aangehouden. Het gaat om een 20-jarige man uit Bergen op Zoom en een 18-jarige man en 16-jarig meisje uit Sint-Maartensdijk.

De aanhoudingen zijn aanleiding voor de politie om de Markt schoon te vegen. Daarbij wordt de hulp van twee hondengeleiders ingezet. Het nog aanwezige publiek wordt door agenten op linie het centrum uit begeleid. Hierbij worden nog een 26- en 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Rond 4.30 uur keerde de rust weer terug op de Markt. 

Tegen alle aangehouden verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.