Volledig scherm
Vannacht heeft een grote zoekactie plaatsgevonden naar een vermiste vrouw in het Markermeer ter hoogte van Venhuizen. © Reddingstation Wijdenes

Alkmaarse (23) vermist na zwemtocht, persoonlijke spullen op de kant

UpdateEen grootschalige, urenlange zoektocht naar een vermiste jonge vrouw uit Alkmaar die ging zwemmen in het Markermeer heeft niets opgeleverd. Het gaat om een 23-jarige Alkmaarse. Een vriendin van haar sloeg alarm toen ze niet terugkeerde nadat ze was gaan zwemmen. Haar spullen, waaronder een telefoon, lagen nog wél op de kant.

,,Op een gegeven moment zag ze haar niet meer”, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord. ,,Haar persoonlijke spullen zoals haar telefoon lagen nog op de kant.” 

,,Ze is helaas nog niet terecht,’’ meldt politiewoordvoerder Roderick de Veen van de politie Noord-Holland rond half tien 's ochtends tegenover deze site. ,,Vandaag gaan we verder met het onderzoek: waar is ze en wat is er precies gebeurd? We houden rekening met alle opties. Het meest positieve scenario is dat ze zichzelf meldt.’’

Doordat haar persoonlijke spullen op de kant zijn achtergebleven, sloeg de politie groot alarm. Toch houdt de politie er ook rekening mee dat de Alkmaarse iemand tegen is gekomen en daardoor niet meer aan haar bezittingen heeft gedacht.

De zoektocht vond plaats bij Venhuizen. Dat dorp ligt in de regio West-Friesland in de provincie Noord-Holland. Bij de reddingsactie werden brandweerduikers, een helikopter van de politie en reddingsboten van de KNRM ingezet. 

Lichtkogels

Om in het donker beter te kunnen zoeken, maakten de hulpdiensten gebruik van lichtkogels. De zogenoemde ‘flares’ worden normaal gezien vaak als noodsignaal door schepen afgevuurd. Ook werd onder meer sonar ingezet.

Iets voor 01.45 uur meldde het Search en Rescue-team IJsselmeergebied, dat bij de zoektocht betrokken was, op Twitter dat de zoekactie niets had opgeleverd.

Volledig scherm
Het vuurtoreneiland in het Markermeer. foto: Marc Driessen © Marc Driessen
  1. Petitie tegen afsnijroute voor Formule 1-teams over strand naar circuit Zandvoort

    Petitie tegen afsnijrou­te voor Formule 1-teams over strand naar circuit Zandvoort

    Iets meer dan 3250 mensen hebben een online petitie getekend tegen de plannen om Formule 1-teams van Noordwijk over het strand naar het circuit bij Zandvoort te laten reizen. Drie teams zullen in Noordwijk logeren tijdens de Dutch Grand Prix begin mei. Het college van Noordwijk is bereid het vervoer over het strand onder voorwaarden mogelijk te maken, zodat ,,de supersterren van de Grand Prix nergens in een file komen vast te staan".
  2. Speelfilm Suriname en het coronavirus in de Ochtend Show to go

    Speelfilm Suriname en het coronavi­rus in de Ochtend Show to go

    Acteurs Rodney Lam en Rosita Dameri zijn morgen te gast in De Ochtend Show to go en zullen meer vertellen over het succes van de nieuwe film Suriname. Voorzitter Jurgen van der Hel van JOB MBO praat ons bij over de groeiende vraag naar mbo’ers op de arbeidsmarkt, met aanvullend commentaar van voorzitter van de MBO Raad Frank van Hout. De show wordt gepresenteerd door Manuel Venderbos en is vanaf 07:30 uur live te zien in onze app en op de site.