Volledig scherm
© ANP

Alle wegen hebben nu de juiste snelheidsborden: nu overal 100 km/u

Alle snelwegen waar de maximumsnelheid overdag wordt verlaagd naar 100 kilometer per uur hebben het juiste snelheidsbord. Daarmee geldt vanaf nu in heel het land tussen 06.00 en 19.00 uur een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur. 

Met het aanpassen van de borden is een einde gekomen aan de complexe operatie waaraan de afgelopen weken honderden mensen hebben meegewerkt, zo meldt Rijkswaterstaat. ,,Het aanpassen is volgens plan verlopen.”

In de avond en nacht blijft de maximumsnelheid zoals die was. Op ruim 60 procent van de snelwegen mag dan nog steeds 130 kilometer per uur worden gereden. Officieel ging de snelheidsverlaging naar 100 kilometer per uur tussen 06.00 en 19.00 uur maandag in. In totaal heeft Rijkswaterstaat 4000 verkeersborden door heel Nederland aangepast en/of bijgeplaatst. Daarnaast zijn ongeveer 5000 hectometerpaaltjes afgeplakt.

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers goed te controleren of de snelheid langs de weg overeenkomt met de informatie in het navigatiesysteem en zo nodig het systeem te updaten. ,,De borden langs de weg zijn leidend en weggebruikers moeten niet blindelings vertrouwen op hun navigatieapparatuur.”

Lees ook: vanaf nu overal 100 km op de snelweg. Een overzicht in 12 vragen

  1. Aantal coronapatiënten op ic met 24 gestegen, maatregelen ‘langer nodig’

    Aantal coronapa­tiën­ten op ic met 24 gestegen, maatrege­len ‘langer nodig’

    De groei van het aantal bezette IC-bedden gaat langzamer dan verwacht. Daarmee wordt het waarschijnlijker dat er op de piek van het aantal coronapatiënten in Nederland voldoende IC-bedden beschikbaar zijn. Consequentie van een rustigere stijging is ook dat het langer duurt voordat het virus onder controle is en dat maatregelen langer van kracht moeten zijn om een nieuwe piek te voorkomen. Dat zegt Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.