Özcan Akyol.
Volledig scherm
PREMIUM
Özcan Akyol. © Joost Hoving

Als we bij elke crisis achter de feiten aanlopen, dan is er nóg meer mis met onze bestuurscultuur

columnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

3 reacties

 • Edwin Boelens

  2 jaar geleden
  Beste Özcan, Ik denk dat het niet zozeer onkunde of onwetendheid is (wij hebben ook inlichtingendiensten), maar onwil om buitenlanders hier binnen te laten. Dat brengt ze geen stemmen op. Frankrijk en Groot-Brittannië denken meer op lange termijn. Ze weten dat ze de plaatselijke bevolking ook in toekomstige conflicten nodig hebben. Overigens ben ik nog altijd van mening (als ik je stukjes gelezen heb): Eus for President!
 • H. van de Kerkhof

  2 jaar geleden
  Helemaal mee eens. In het laatste decennium prevaleren in Den Haag de partijbelangen boven de landsbelangen. De afhandeling van de aardbevingsschade in Groningen versus subsidie voor de KLM, de toeslagaffaire versus de poging om de dividendbelasting af te schaffen, nu weer de poging om zo weinig mogelijke Afghanen die voor ons leger gewerkt hebben te evacueren. Het toppunt is de opmerking van Eerdmans “ Moeten we dan iedere Afghaan die voor ons een eitje gebakken hebben meenemen?” Beschamend.
 • Martin van de Goor

  2 jaar geleden
  Om een andere bestuurscultuur te krijgen heb je wel andere bestuurders nodig! De huidige geven zichzelf natuurlijk geen bewijs van onvermogen over de besluiten in het verleden!