Amalia ziet voorlopig af van uitkering: ‘Zonder tegenprestatie vind ik toelage ongemakkelijk’

Video'sPrinses Amalia zal de uitkering die ze van de overheid krijgt na haar achttiende verjaardag terugstorten, tot ze klaar is met studeren. Dat laat premier Mark Rutte weten in een brief aan de Tweede Kamer. Het gaat om een flinke smak geld. Amalia heeft in december namelijk recht op een toelage van ruim 1,6 miljoen euro.

4 reacties

 • Christiaan Leur

  6 maanden geleden
  Dat moeten wij geloven dat ze niks wil
 • Marc Reijnen

  6 maanden geleden
  Staat er nu een taalfout in deze brief?
 • Eveline Van Breugel

  6 maanden geleden
  Ik vind het een heel mooi gebaar van haar dat zeker navolging verdient te krijgen van de hoge heren en dames in het bedrijfsleven. Ergens recht op hebben wat je (nog) helemaal niet nodig hebt wil niet zeggen dat je dat dan maar moet houden. Door het terug te storten in de "kas" kan er iets nuttigs mee gedaan worden voor de laagstbetaalden in het land en in het bedrijfsleven.
 • J van Wijck

  6 maanden geleden
  Onze kroonprinses geeft hiermee duidelijk aan te beschikken over goede sociale voelhoorns, dit scoort punten. Prima besluit.
 1. Man slaat kat Tommie dood met een hamer: ‘Sorry, maar hij had geen bandje om’
  PREMIUM

  Man slaat kat Tommie dood met een hamer: ‘Sorry, maar hij had geen bandje om’

  In zijn woonplaats wordt de jager A.T. sinds halverwege dit jaar al ‘kattenmoordenaar’ genoemd. Ook zijn vrouw krijgt volgens de 57-jarige ‘lange gezichten’ van dorpsgenoten en leden van de kerk. Aanleiding: het doodslaan van de kat Tommie met een hamer, waarvoor T. dinsdag voor de politierechter verscheen. ,,Eigenlijk heeft hij uit noodweer gehandeld’’, beweerde zijn advocaat. Onzin, vond het Openbaar Ministerie. ,,Hij had de kat kunnen loslaten.’’