Augustus 2021 in Ede. Hulpdiensten zijn bezig met de reanimatie van een 33-jarige bij een pompstation. Vergeefs: de man is al overleden.
Volledig scherm
PREMIUM
Augustus 2021 in Ede. Hulpdiensten zijn bezig met de reanimatie van een 33-jarige bij een pompstation. Vergeefs: de man is al overleden. © AS Media

Ambulancepersoneel ziet niks geks aan hartfilmpje, een uur later is 33-jarige toch dood

EDE - Een oplettende pompbediende vindt het maar raar: ongeveer een uur nadat ambulancepersoneel een 33-jarige man bij het tankstation heeft onderzocht en hem in orde heeft bevonden, zit hij nog steeds in zijn auto. Hij vraagt ambulancepersoneel dat toevallig langs rijdt om nog eens te kijken. De afloop: de man bleek te zijn overleden. 

  1. 'Corrupte' cardiologen in ziekenhuis: 3,1 miljoen euro aan smeergeld opgestreken van farmaceuten
    PREMIUM

    'Corrupte' cardiolo­gen in ziekenhuis: 3,1 miljoen euro aan smeergeld opgestre­ken van farmaceu­ten

    Bepaalt een cardioloog welke medische hulpmiddelen in het ziekenhuis worden gebruikt? Vijf (voormalig) hartspecialisten van Isala uit Zwolle worden verdacht van corruptie. Ze zouden voor miljoenen zijn omgekocht door een medisch leverancier. Alsof zo’n arts het inkoopbeleid bepaalt, zegt een van hun advocaten schamper. In de praktijk is de invloed van fabrikanten op medisch specialisten al jaren groot.